Nézz körül, mielőtt lelépsz! Figyelemfelhívó kampány, a Soproni Egyetem kezdeményezésére

A Soproni Egyetem kezdeményezésére Sopron városa és a Soproni Rendőrkapitányság támogatásával figyelemfelkeltő feliratok kerültek elhelyezésre a város 13, a diákság által leginkább érintett gyalogátkelőhelyén. A közlekedésbiztonsági akciónk célja, hogy a sokszor lefelé néző és sok esetben telefonjaikba belefeledkező diákokat arra ösztönözze, hogy álljanak meg egy pillanatra és nézzenek körbe, mielőtt lelépnek.


A kezdeményezést kedden mutatták be a Béke úti gyalogos-átkelőhelynél. Az eseményen Prof. dr. Fábián Attila rektor kiemelte, a Soproni Egyetem számára kiemelten fontos az egyetemisták biztonsága, ezért döntött a Soproni Egyetem a figyelemfelkeltő feliratok elhelyezése mellett. A feliratok célja, hogy a fiatalok nézzenek körül mielőtt lelépnek a járdáról. Bízunk benne, hogy ezáltal kevesebb baleset történik majd a városban és mindenki körültekintően fog közlekedni - tette hozzá a rektor. 

 Sopron város polgármester dr. Farkas Ciprián elmondta: a város nagy örömmel csatlakozott, a Soproni Egyetem kezdeményezéséhez. Sopron érdekeit szolgálja minden olyan kezdeményezés, mely a város közlekedésbiztonságát fokozza. Ezzel kapcsolatban már korábban is történtek lépések a figyelemfelhívó gyalogátkelőhelyek megjelenésével. A város 13 pontján most elhelyezett felirat, a telefonáló fiatalok figyelmét hívja fel a biztonságos közlekedésre. A modellváltást követően az egyetem számtalan újszerű kezdeményezéssel rukkolt elő, amelyek közül a mostani is bizonyítja milyen fontos szereplője a város közéletének. 

A Soproni Rendőrkapitányság részéről dr. Herczeg Zoltán alezredes, rendőrkapitány üdvözölte a kezdeményezést. Beszédében elmondta, a rendőrség minden olyan civil kezdeményezést támogat, amely a balesetmegelőzést és a polgárok biztonságát szolgálja.  Hozzátette: a személyi sérüléssel járó balesetek mintegy 20%-a járt tavaly gyalogossérüléssel.  A biztonságos átkelésnél fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre és tartsunk szemkontaktust a közlekedés többi résztvevőjével” – mondta Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

fotók: Griechisch Tamás/Sopronmedia