PénzÜgyes Nyári Tábor 2017

Harmadik alkalommal került megrendezésre a sikeres MonUniCamp PénzÜgyes Nyári Tábor a Közgázon.

Az egy hetes középiskolásoknak szóló Nyári Tábor a szakmai programok mellett egy egész hetes csapatmunkát és izgalmas szabadidős időtöltést is kínált a résztvevők számára.

A diákok a hét folyamán érdekes előadásokon vettek részt, mely felölelte a legfontosabb pénzügyi-közgazdaság témaköröket, így pl. a vállalkozások pénzügyei, a hitelezés, az adózás, a marketing, a kommunikáció, a prezentáció-készítés és az üzleti terv készítés rejtelmeibe pillanthattak be a résztvevők. Előadásával megtisztelt minket Hegedűs Mihály, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara alelnöke, aki a közgazdaságtan pénzügy alapkérdéseit tárgyalta meg a diákokkal.

Délutánonként szabadidős programokat is szerveztünk a diákok részére, voltunk szabadulószobában, bobozni, kalandparkban, de Sopron gyönyörű belvárosának megismerése sem maradhatott el. Az egész hetet a pénteki prezentációs játék koronázta meg, ahol a csapatok a hét során elkészített üzleti tervet és pályázatukat mutatták be.

Összességében ismét egy nagyon jó hangulatú, izgalmas és érdekes hetet tudhatunk magunk mögött, ahol a közel harminc diák együtt dolgozva, csapatmunkával és jó hangulatban ismerkedett meg a fontosabb pénzügyi és vállalkozási témákkal.

Dr. Szóka Károly

SOE LKK PSZI intézetigazgató, főszervező