Sikeresen szerepelt a Soproni Egyetem a jubileumi Volt fesztiválon

Idén rendezték meg 25. alkalommal a Volt fesztivált Sopronban 2017. június 26. és július 1. között.
A Soproni Egyetem ismét képviseltette magát közel 200 négyzetméreten elhelyezkedő területen a fesztivál Civil Negyedében. A sátor 10-18 óráig volt látogatható, ahol változatos programokkal várták az érdeklődőket.

Az EFOP 3.6.1-16-2016-00018 pályázat keretében tudománynépszerűsítő foglalkozásokat tartottak az egyetem munkatársai.

Az egyetemi sátornál olyan érdekes foglalkozások várták a kicsiket és nagyokat mint a lóverseny, a szerencsetábla, a Greenfield Twister vagy a daru (a tavalyi sikerjátékunk némi csavarral). Különböző kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a fiatalok és a Benedek Elek Pedagógiai Kar hallgatóinak jóvoltából testfestés készítése is a sátorhoz vonzotta a fesztiválozókat.

A sátorba látogatók mindezek mellett egyetemünk képzési tájékoztatóit böngészhették, illetve érdeklődhettek képzéseink iránt. Személyiségtesztet készíthettek magukról a fesztiválozók, amely kapcsán beszélgettünk velük a pályaválasztásról és arról, hogy melyik szak illik hozzájuk a legjobban.

A GySEV Zrt. közreműködésével izgalmas előadásokat hallhattak az idelátogatók úgy, mint „A közlekedési balesetek megelőzése”, melyet Kovács Miklós, a Soproni Rendőrkapitányság rendőr alezredese ismertetett a szerdai napon.

Csütörtök délután Badár Sándor humorista szórakoztatta a fesztiválozókat, aki az egyik legnépszerűbb foglalkozást, a sportlövészetet is kipróbálta lézerfegyverrel.

A GYSEV Zrt. és a Soproni Polgári Lövész Egyesület közreműködésének köszönhetően a Soproni Egyetem sátrához ötezer ember látogatott el a fesztivál ideje alatt.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást egyetemünk megjelenését segítő cégeknek:

GYSEV Zrt., Soproni Polgári Lövész Egyesület, LUK Savaria Kft., Sziget Kft.