Soproni Egyetem az Educatio 2019 kiállításon

A Soproni Egyetem ebben az évben is részt vett az Educatio kiállításon, a felsőoktatási intézmények legnagyobb magyarországi seregszemléjén. 

A kiállításon 54 négyzetméteren, négy információs pulttal és hat "beszélgetős" asztallal vártuk a vendégeket. Örömünkre nagy számban keresték fel a Soproni Egyetem standját, és tették fel kérdéseiket: a bejutási pontszámokról, a kollégiumi elhelyezésről, a nehéz tantárgyakról, és az egyetemi életről is érdeklődtek. 

A Benedek Elek Pedagógiai Karon elsősorban az alkalmassági vizsgáról, az elhelyezkedési lehetőségekről és a gyakorlati helyszínekről kérdeztek az érdeklődők.

 

Az Erdőmérnöki Kar infromátoraihoz a legtöbb kérdés az Erasmus-programok, az Msc képzések és a kollégiumi elhelyezés iránt érkezett. 

Az egyedi, űrhajós háttérrel érkező, az egyetemi élet felfedezésére buzdító standrészen megjelenő LKK képviselőit többek között faggatták a várható ponthatárokról, a duális képzési lehetőségekről.

A SKK-nál, híven a kar sokszínűségéhez az érdeklődés is nagyon változatos volt: az AMI, a mechatronikán tanulható tantárgyak és a faiparban rejlő lehetőségek is gyakori kérdések voltak.