Soproni Nyugdíjasegyetem – Ősszel főzőversenyt hirdet a Lámfalussy Kar a múzeummal közösen

Felelősséget is jelent közös életterünk


Vastapssal jutalmazták dr. Fábián Attila „Közös életterünk – közös élettörténetünk” című előadását a Soproni Nyugdíjasegyetem hallgatói.

– Nemeskéri vagyok, de annak idején Sopronban tanultam. Jól ismerem hát a várost, mégis  számos új információval lettem gazdagabb dr. Fábián Attila előadása nyomán. Jóleső érzés volt hallani a múlt század húszas-harmincas éveinek soproni kulturális kisugárzásáról, a közösségi élet pezsgé-séről és a soproni dinasztiák máig nyúló önzetlen aktivitásáról. Mindez mindnyájunk számára is ösztönzést jelenthet a jövőre nézve. Nemeskérre gondoltam, ahol az ottani polgármesterrel az élen élő valóság a közéletben tevékenykedni, a település fejlődését felelősséggel szolgálni – mondta az előadásról Horváth Gyuláné, aki egyik nyertese volt „A nagyvilág konyhái” című Kisalföld-kötetnek. A másik nyereménykönyvet Fung Ferencné kópházi nyugdíjas-egyetemista vihette haza.
Dr. Fábián Attila 2013-ban Sopron gazdasági fejlődéséről adott elő a nyugdíjasegyetemen, ezúttal a társadalomfejlődés összetevőit vette górcső alá. A „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn” Széchenyi-gondolat jegyében átfogó képet adott a városfejlesztés és a közösségi lét párhuza-
mairól, azok kívánatos összhangjáról. Méltatta azokat a soproni híres dinasztiákat, akik évszázadok során sokat tettek a város boldogulása, fejlődése, épített és szellemi öröksége érdekében. (Az előadásról részletesebben a Kisalföld legközelebbi Ezüstkor rovatában olvashatnak.)
Az előadó a Kisalföld „A nagyvilág konyhái” című nyereménykönyvére utalva az óra végén bejelentette: a Lámfalussy közgazdaság-tudományi kar a Soproni Múzeummal közösen „Dédanyáink öröksége – a soproni konyha lelke” elnevezéssel főzőversenyt hirdet nyugdíjasok számára. Az ősszel rendezendő, értékes díjakkal jutalmazott programot kiállítás és receptgyűjtemény kiadása is színesíti.

 

Gosztonyi Miklós

 

Képgaléria>>