Sportnap a Soproni Egyetemen 2018

A Soproni Egyetem csatlakozott az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja mozgalomhoz.  A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. 

A Krasznai Ferenc Sportcsarnokban Tóth Viviennel, Árki Henivel és Katus Attilával mozoghattak a sportolni vágyók, a Soproni Polgári Lövész Egyesület tagjai pedig lézerfegyveres lövészetre várták a vállalkozó kedvűeket. A hallgatók megismerkedhettek a Fehér Sasok SE Ökölvívó Klub tevékenységével és bepillantást nyerhettek a SMAFC Karate szakosztályának működésébe. 

Az úszás szerelmesei a Csík Ferenc Uszodában szelhették a habokat, a kondizás elkötelezettjei és a squash hívei pedig a MEGA Sportközpontban hódolhattak szenvedélyüknek. 

A hivatalosan meghirdetett eseményeken kívül számos hallgatói csoport szervezett magának különböző sportprogramokat. Különösen jó volt ezt látni annak tükrében, hogy Egyetemünk elődjénél, a Selmeci Akadémián is először nem hivatalos formában, hanem hallgatói önszerveződés révén indult el a sporttevékenység. 

Dr. Katona György rektorhelyettes köszöntőjében méltatta a sport és az egészséges életmód fontosságát, bemutatva annak pozitív hatásait az egyén életében és a társadalom összességére nézve is.