Tavasszal folytatódik a nyugdíjasegyetem

A Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemesztere Frang Gizella, a Benedek Elek kar oktatójának „Ékes anyanyelvünk" című, nagy sikert elért előadásával zárult.

Frang Gizella igen érdekes értekezésében a nyelvészetet, a néprajzot, a történelemet, a régészetet, a zenetudományt, de még a népmesét is „ékes anyanyelvünk" szolgálatába állította. A sokoldalú  előadásról bővebben a Kisalföld Ezüstkor rovatában olvashatnak.  
A szemeszterzárón megható jelenetnek is tanúi lehettünk: a hallgatók nevében az egyik legszebb korú hallgató, Vörös Istvánné Klári néni köszönte meg prof. dr. Faragó Sándor rektor nyugdíjasegyetemi fáradozását.

A jelenlévők állva tapsolták meg a rektort, aki december 31-ig tölti be a Soproni Egyetem vezetői posztját. Miután a hallgatók egyöntetűen megszavazták a programsorozat folytatását, nagy örömmel vették tudomásul, hogy a januárban hivatalba lépő új rektor, prof. dr. Náhlik András Faragó Sándorra ruházta át a nyugdíjasegyetemi programok jövőbeni összeállítását.  
A tegnapi előadás előtt adták át a múltkori kvízkérdések helyes megválaszolói között kisorsolt Kisalföld-nyereménykönyveket, a „Hazai ízek újragondolva" címűt. A szerencse ezúttal Gecsényi Gábornak és Mészáros Lászlónénak  kedvezett. De a program végén is ajándékokat sorsoltak ki azok között, akik a leckekönyv tanúsága szerint valamennyi előadáson részt vettek. Így a szemeszter végén tárgyjutalomban részesült Szabó Imréné, Deák Ferencné, Csiszár Jánosné, Hadarics Lászlóné, Várfalvi Erzsébet, Pődör Józsefné, Láng Ágostonné, Horváth Bors Tiborné soproni, valamint dr. Károlyi Györgyné győri, Farkas Zoltán egyházasfalui, Láng Lajosné újkéri hallgató.
A fődíjat – a kétszemélyes barlangszínházi belépőt – a soproni Horváth Lászlóné nyugdíjas ápolónő nyerte. – Nagyon tetszett Frang Gizella előadásmódja, és sok újdonságot is hallhattunk a szavak jelentése hátteréről – véleményezett.
A záróprogramon Orbán Júlia versmondó és Rajnai Gábor lantművész Arany János-esttel kívánt boldog karácsonyt a nyugdíjas-egyetemistáknak.

Gosztonyi Miklós

Képgaléria>>