WELCOME DAY A SOPRONI EGYETEMEN

Első alkalommal került sor a Soproni Egyetemen központi szervezésű WELCOME DAY eseményre, melyen ünnepélyes keretek között köszöntöttük az európai partnerintézményeinkből az őszi szemeszterre érkező Erasmus+ hallgatóinkat, teljes képzésre érkező új Stipendium Hungaricum ösztöndíjasainkat, második évüket kezdő Stipendium Hungaricum ösztöndíjasainkat, valamint részképzésre érkezett költségtérítéses mexikói hallgatóinkat és költségtérítéses formában teljes képzésük vége felé járó kínai hallgatóinkat.

 

A Gaudeamus igitur hangjai után Prof. Dr. Németh Róbert tudományos és külügyi rektorhelyettes üdvözölte az egybegyűlteket, majd Dr. Patyi Gábor (BPK), Prof. Dr. Szalay László (EMK), Dr. Czeglédy Tamás (LKK) és Dr. Dénes Levente (SKK) dékánhelyettesek mutatták be a négy kart. Dr. Dénes Levente képekkel és egy valdenben megjelent mentorhallgatóval is színesítette a selmeci hagyományokról és a diákéletről szóló gondolatait.

Az esemény végén a várost és környékét bemutató videók halk zenéje mellett egyeztettünk további nemzetközi találkozók időzítéséről, csokigyári látogatásról és kezdő magyar nyelvtanfolyam indításáról. Jó érzés volt a magyar vendégszeretetet a gyakorlatban igazolni.

Büszkék vagyunk arra, hogy immáron 24 Stipendium Hungaricum hallgatónk van, 40 Erasmus+ diák választott bennünket az őszi szemeszterben, és 13 CEEPUS hallgatót is fogadhatunk majd a tanév folyamán.

Sándor Márta

Galéria>>