X. Tündérfesztivál - 2017.

Az idei, immár X. Tündérfesztiválon is rendkívül nagy érdeklődés fogadta a Simonyi Károly Kar standját. Az egész napos programban a DiploManó Favilon játékaival a kicsiknek és szüleiknek egyaránt jó szórakozási lehetőséget biztosított.

 
A bemutatott játékszerek döntő többségét a gyerekjáték tervezésével foglalkozó Integrált terméktervezés 2. c. tantárgy szolgáltatta. Ezek mellett megtalálható volt még néhány Fajátékgyártás c. tantárgyban létrejött termék, de előfordultak Szakdolgozatok során készített játékok is. Ezek minden esetben egyediek, a soproni hallgatók kifejezetten egy-egy korcsoport számára tervezték őket. Az elkészített játékok használatát maguk a tervezők, az ipari termék- és formatervező mérnökhallgatók mutatták be, így ez Nekik is jó lehetőség volt arra, hogy valós környezetben valós visszajelzéseket kapjanak termékeikről.
 
A nem csak gyerekeknek szóló fesztiváli program kiválóan népszerűsítette a tömörfában és a fajátékokban rejlő szépségeket és lehetőségeket, valamint az egyetemen folyó alkotómunka egy szegmensét. Már a helyszínen számos pozitív visszajelzést kaptunk a termékek használhatóságát, újszerűségét tekintve, ami kellőképpen igazolja a hallgatók és oktatók által végzett munka sikerességét.
 
További fényképek a rendezvényről megtekinthetőek itt.
 
Dr. Elek László/SKK