Válaszd a Soproni Egyetemet!

Nagy múltú Egyetem rendkívüli felkészültséggel, odafigyeléssel a jövő szakembereiért!

Válassz a Soproni Egyetem gazdag képzési kínálatából!
Segítünk, hogy a pályádat, a jövődet meghatározó fontos döntést megalapozottan tudd meghozni.

Jelentős elhatározás előtt állsz, hiszen egyszerre kell több dolgot figyelembe venned ahhoz, hogy a jövődet illetően felelős döntést tudj hozni. Nem vagy könnyű helyzetben még akkor sem, ha már pontosan tudod, melyik pályát szeretnéd választani, mihez érzel kedvet, tehetséget, és már konkrét elképzelésekkel vágsz neki a felvételi időszaknak.

A jelentkezési lapon az intézményi, szakválasztási sorrendet az elképzelésed prioritása alapján, számos érv együttes megfontolásával kell meghatároznod: egyetemista éveid sikerességét megalapozni.

A diploma értéke

  • A képzési időszakot követően, a rengeteg tanulással megszerzett diploma vajon milyen értéket képvisel? Olyan tudást kapsz-e, amely rendkívül keresett a munkaerőpiacon, képessé válsz-e idegen nyelven is szakmai hozzáértésedet bemutatni, kommunikálni?

Mennyibe fog kerülni?

  • Fontos döntési szempont lehet, hogy mindez mennyibe fog kerülni Neked és Családodnak. Milyen összegű tandíjjal kell számolni, mennyibe kerül a megélhetés, a diákélet, a költségekre a forrást milyen módon lehet előteremteni?

Hallgatói élet

  • A város és benne az intézmény milyen lehetőséget kínál, hogy fogad be, milyen diákéletet kínál számodra a következő években.
 

A diploma értéke

A Soproni Egyetem, hazánk egyik legpatinásabb egyeteme, ahol országosan egyedülálló, piacképes szakokat, idegen nyelvű képzéseket kínálunk. Duális képzéseink, már az első évtől kezdődően, azonnal szakmai gyakorlatot, pénzkereseti lehetőséget biztosítanak Számodra. Intézményünkben a ’gyakorlati életben használható tudás’, valóság, ennek jelentőségét végzősként fogod leginkább megtapasztalni! Ismerd meg a képzési kínálatunkat, járj utána a lehetőségeknek:
A pedagógiai képzések az ország élvonalában vannak, módszereinket külföldön is alkalmazzák. A közgázkarunk 2015-ben a HVG Diplomarangsorának első helyezettje volt. Az erdőmérnöki és faipari mérnöki képzéseink az országban egyedülállóak, a szükséges tudást kizárólag nálunk tudod megszerezni. Informatikai és művészeti képzéseink rendkívül népszerűek.
A diplomához idegen nyelv ismeretére is szükséged van, ezért 2-4 féléven át ingyenes szakmai nyelvtanulási lehetőséget biztosítunk, valamelyik világnyelven.
Az elindított duális képzéseink a tanulmányod finanszírozását is megkönnyíti, miközben több éves gyakorlatra tudsz szert tenni.
Külföldi partneregyetemeinken ösztöndíjjal tanulhatsz tanulmányi és szakmai gyakorlati programo-kon, a nemzetközi tapasztalatokkal diplomád a munkaerőpiacon még értékesebbé válhat.
Magas színvonalú, tehetséggondozó, hallgatóbarát oktatásunk országosan elismert. Oktatóink szakmaszeretete, felkészültsége, odafigyelése inspiráló környezetet teremt a tudás megszerzéséhez. Irányításukkal már az egyetem alatt bekapcsolódhatsz a szakmai, kutatói együttműködésekbe.

Mennyibe fog kerülni

A legtöbb képzésünk államilag támogatott, de a többi képzéseknél is megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy kiváló eredmény esetén, a képzés díjára az ösztöndíj fedezetet nyújtson.
Kiemelt előnyt jelent, hogy a Soproni Egyetem az első évben mindenkinek biztosítja a diákhotel elhelyezést – csak igényelned kell! Az oktatás helyszíneihez közel, öt kollégiumi épületben, közel ezer férőhely várja hallgatóinkat, korszerűen felszerelt szobákkal, sportolási, étkezési és szórakozási lehetőségekkel.
Az intézményekkel egyúttal helyszínt is választasz! Sopron kivételes atmoszférája, fesztiválváros jellege, határmentisége rendkívüli előnyöket nyújt számodra. Ausztriával a közlekedési összeköttetés jó, ami tovább nyitja azokat a lehetőségeket, amit okosan ki tudsz használni!

Hallgatói élet

Az UNESCO által is jegyzett selmeci diákhagyományoknak köszönhetően hagyományőrző karainkon olyan egyedi és különleges diákélet részesévé válhatsz, az előrehaladásodhoz olyan támogatást kaphatsz, amelynek szellemisége garantáltan elkísér majd nem csak a Sopronban töltött éveid alatt, de egész életed folyamán.

 

A Soproni Egyetem négy karának kínálata érdeklődési körödnek megfelelően - legyen az reál vagy humán, agrár, műszaki, gazdasági, pedagógiai, művészeti vagy akár informatikai jellegű – verseny-képest tudást tud kínálni. Intézményünk szakválasztásával valóra válthatod álmaidat, elképzeléseidet. Tanulmányaidhoz, szakmai felkészültségedhez minden segítséget, támogatást megadunk.

  

További információkért kattints ide: http://uni-sopron.hu/mindent-a-felvetelirol