Hírlevél 1. szám (2017. január-március)

Tartalom:

  • EFOP 3.6.1. projekt bemutatása
  • Ismét dobogósok az ITF-es hallgatók
  • Nyertes hallgatói munka a Hellodesign Talent Award-on
  • Átfogó kutatásokba kezdenek a fás biomassza természeti feltételeiről a Soproni Egyetemen
  • Élő Erdő Konferencia
  • NATURA 2000 konferencia Sopronban


EFOP 3.6.1. projekt bemutatása
EFOP-3.6.1-16-2016-00018 – A felsőoktatási rendszer K+F+I szerepvállalásának növelése intelligens szakosodás által Sopronban és Szombathelyen” című projekt bemutatása
Cikk megtekintése>>

Ismét dobogósok az ITF-es hallgatók
A Magyar Ergonómiai Társaság 2012 óta minden évben, így idén immár 5. alkalommal hirdette meg az E2O – Ergonómiai Tervpályázatát a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára.
Cikk megtekintése>>

Nyertes hallgatói munka a Hellodesign Talent Award-on
Szűcs Vivien végzős formatervező művész szakos hallgatónk munkája nyert a Hellodesign Talent Award Terméktervezés kategóriájában. A versenyre diplomamunkájával jelentkezett, mely a TACTAGON címet viseli.
Cikk megtekintése>>

Átfogó kutatásokba kezdenek a fás biomassza természeti feltételeiről a Soproni Egyetemen
A megújuló energiaforrások sorában hazánkban a biomassza hasznosításában rejtezik a legtöbb ténylegesen kiaknázható energia, alkalmazási lehetőségeire viszont nem csak gazdasági, de ökológiai szempontok alapján is komplex megoldásokat kell találni.
Cikk megtekintése>>

Élő Erdő Konferencia
A WWF Magyarország és projektpartnerei "Élő Erdő Konferencia – Erdőgazdálkodásról és erdőkezelésről Natura 2000 területeken” címmel szakmai konferenciát rendez. A terepi programokkal színesített rendezvényen a magyar előadók és neves külföldi szakemberek is felszólalnak.
Cikk megtekintése>>

NATURA 2000 konferencia Sopronban
A NATURA 2000 erdők kezeléséről, problémáiról, a biodiverzitás megőrzéséről tartott konferenciát a LifeinForest program részeként a WWF Magyarország, valamint partnerei. A terepi programokkal és poszter kiállítással is színesített szakmai rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, a téma fontosságát bizonyítja, hogy a Soproni Egyetem konferenciaterme szinte teljesen megtelt magán erdőgazdálkodókkal, az állami erdőgazdaságok képviselőivel, természetvédelmi szakemberekkel, kutatókkal és hallgatókkal.
Cikk megtekintése>>